Balıkesir En İyi Promosyon” Ödülünü Aldı

Balıkesir  En İyi Promosyon” Ödülünü Aldı

İzmir Turizm Fuarında Balıkesir En İyi Promosyon” Ödülünü Aldı









İzmir Turizm Fuarında Balıkesir En İyi Promosyon” Ödülünü Aldı


8 - 11 Aralık 2011 tarihleri arasında, İzmir Uluslararası Fuar Alanında organize edilen 5. Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda turizm temsilcisini İzmir'de buluşturdu.

Fuarın açılış törenine  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ,  Kosava San. ve Tic. Bakanı Yrd. Cüneyt USTAİBO, İzmir Valisi Mustafa Cahit KIRAÇ, Balıkesir Valisi Yılmaz ARSLAN, , il Valileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hollanda Kraliyeti Büyükelçilik Müsteşarı Matthijs Van Der PLAS, İZTO Başkanı Ekrem DEMİRTAŞ, İZTO Meclis Başkanı Selami ÖZPOYRAZ, TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur BAYINDIR, THY Yurtiçi Pazarlama ve Satış Başkanı Yrd. Halil İbrahim POLAT, Hannover Messe International İstanbul Genel Müdürü Alexander KÜHNEL, İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür V. Ali Rıza GÜLERMAN üst düzey bürokratlar, iş dünyası temsilcileri ve yurtiçi ve yurtdışından birçok sektör profesyoneli katıldı.

İZFAŞ, Hannover-Messe International İstanbul ve TÜRSAB işbirliğiyle organize edilen fuarda bu yıl 19 ülkeden 600'ün üzerinde katılımcı yer aldı. Fuarı yaklaşık 15000 kişi ziyaret etti.

Hollanda'nın partner ülke, Yunanistan'ın onur konuğu ülke ve Kütahya'nın partner il olduğu Travel Turkey İzmir 2011 Turizm Fuar ve Konferansı'na Çin, Endonezya, Fransa ve Slovenya ise ilk kez katıldı.

50'den fazla ilin yanı sıra 19 ülkenin katılımcı olarak yer aldığı Fuara 11 ülkeden de satın alma heyeti geldi.  Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çin, Endonezya, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, KKTC, Karadağ, Kosova, Malezya, Slovenya, Tunus, Ürdün, Yunanistan ve Yunan Adaları'ndan Samos, Midilli, Mykonos, Kos ve Sakız'ın büyük ilgi gösterdiği Travel Turkey Fuarı`na 78 yabancı firma katıldı.

Fuarın Havayolu Sponsoru Türk Hava Yolları işbirliği ile Hindistan, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ, İrlanda, Ukrayna, Rusya, İsveç, Bosna Hersek, Japonya ve Yunanistan'dan tur operatörleri, seyahat acentaları ile turizm basınından oluşan 70 kişiye yakın satın alma  heyeti Travel Turkey İzmir Fuarı'na davet edilerek fuarda ağırlandı.

Travel Turkey
İzmir'e, Güney Marmara Kalkınma Ajansının yanı sıra Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Serhat Kalkınma Ajansı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İzmir Kalkınma Ajansı katılmıştır.

Fuarda,   En İyi Promosyon” ödülünü Balıkesir standı kazanmıştır.
Fuarda verilen diğer ödüller şunlardır:
En Aktif Stant: Alfa Omega Yunanistan
En Otantik Stant: Tunus
En İyi Stant Gösterisi: Fethiye Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği
En Yenilikçi Stant: Paloma Hotels
En Çarpıcı Stant: İzmir CVB- İzmir Kongra ve Ziyaretçi Bürosu
En Büyük Stant: Jolly Tours
En Estetik Stant: Çorum
En Profesyonel Stant: Amasya

Turizm alanında Ülkemizin önde gelen illerinden biri olan Balıkesir'in tanıtım konusunda eksikliğini giderebilmek amacıyla Valiliğimizce bir süredir çalışma yürütülmektedir.
Valiliğimiz ilk kez bu çalışmayı profesyonel olarak yaptırmakta olup bu amaçla uzman bir firmayla kurumsal kimlik oluşturma ve marka kent yaratma çalışması yapılmaktadır.
Bu kapsamda ilimizin kültür ve turizm değerleri bazında, ilçeler bazında broşür, föy ve afişler hazırlatılmış, ilimizi turizm alanında sembol edecek bir logo ve amblem yaptırılmış, çeşitli promosyon ürünleri hazırlatılmıştır.
Bu kapsamda kalem, anahtarlık, şapka, şemsiye, mousepad, puzzle, kalem, mug kupa, not defteri gibi ürünler hazırlatılmıştır.
Bu ürünler özellikle ilimizin katıldığı yurt içi ve yurt dışı fuarlarda standımızda sergilenmekte ve ziyaretçilere hediye edilmektedir.

Kurumsal kimlik ve marka oluşturma çalışmaları kapsamında yaklaşık 150 sayfalık Balıkesir kitabı ise bir prestij kitabı olarak tasarlanmış olup çalışmaları sürmektedir.

Balıkesir'i turizm sektöründe tanıtmak amacıyla bir tanıtım filmi hazırlıkları devam etmektedir.

Balıkesir Valiliği olarak geçtiğimiz yıl Selanik, Sofya, Berlin, Bükreş ve EMİTT Fuarlarına katılınmış olup 2012 yılında da dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan Berlin, Moskova, Dubai Fuarlarına ve İstanbul EMİTT Fuarına katılım sağlanacaktır.

Balıkesir Valisi Yılmaz ARSLAN konu ile ilgili 12 Aralık 2011 günü saat 16.00'da Valilik Necatibey Salonunda yaptığı Basın Toplantısında; TRAVEL TURKEY 2011 TURİZM FUARININ EN İYİ PROMOSYON ÖDÜLÜ hakkında basın mensuplarına kapsamlı bilgiler verdi. 10.10.2010 tarihinde başlatılan tanıtım faaliyetlerinin aralıksız olarak sürdürüleceğini belirtti. 










Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı